Levél-Lakó

Levél-Lakó

Kora reggel kint voltunk

2015. április 01. - LevélLakó

Kezd zöldelni és leveleket növeszteni a fűzfa a kertben. Ez annyira nem is érdekes, viszont egyéb elfoglaltságok miatti hallgatás után mi is jelentkezünk. Magunk mögött hagytuk már a telet -csillagászatilag legalábbis- és ahogy elterveztük, tavasszal jönnek a munkálatok. Eddig elkészült a házról egy terv és sok-sok ötlet támadt, amik nincsenek is mind ábrázolva. 

Az alapkoncepció az, hogy:

Újrahasznosítható legyen!  minél több olyan anyaggal újítsuk fel és tegyük élhetővé a házikót, amit esetleg egy újonnan épített házban majd be tudunk építeni. Például ami beépíthető szerelvény, az akár lehet drágább is, a fontos, hogy minőségi legyen, hogy ha megszeretjük, akkor jöhessen velünk máshova is.

Természetes és természeteshez közeli anyagok domináljanak! Szeretjük a fát és kevésbé a műanyagot. Például a padlóburkolatoknál ez szempont. ugyanannyi a négyzetméter-ára hajópadlónak, mint egy jobb minőségű laminált parkettának, a különbség a használatban van. 

Tavasztól őszig ott tudjunk lenni kényelemben és melegben! elképesztő nyugalom van, ha nem zúgnak körülöttünk gépek, autók stb. Csak a madarak és a vörösfenyők a szélben... Viszont határt is szabtunk magunknak. Ez a ház megmarad faháznak. Olyasmi érzetűnek, mint a kicsit retro hangulatú kempingek faházai. 

Eljöhessetek látogatóba! :) Ez a szempont egyre fontosabbá kezd válni! Szeretnénk ha a közelből legalább egy délutáni kávéra, messzebbről egy kellemes hétvégére el tudnátok jönni és jó élményekkel gazdagabban térnétek haza. 

Low-budget! Igen. Nem elhanyagolható tényező. Szeretnénk inkább ötleteket megvalósítani, mint szerekezeteket venni. 

Ezekkel a gondolatokkal megyünk neki a következő heteknek. Most úgy saccoljuk, hogy május végére már fogadó- és partyképesek leszünk.  Legyen így! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://levellako.blog.hu/api/trackback/id/tr477327458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása