Levél-Lakó

Levél-Lakó

Továbbra is a cuca nyomában

Gázüzemű fűtés beüzemelése 1. rész

2014. november 22. - LevélLakó

Halihó!

Ma kicsit közelebb kerültünk a célhoz, mármint, hogy be lehessen fűteni a Levél-lakban. Jelentem a kémény-ellenőrzési projekt sikeres volt. 

Először kitakarítódott a kémény alja.

Aztán a kéménytisztántartó nyíláson keresztül tükör híjján fénykép készült. Az eredmény: látjuk a fényt a végén, a kéményjárat tiszta. :) 

WP_20141122_002.jpg

A kémény belseje 

Hurrá! Ezzel mondjuk sajnos elkerültük a cucával való találkozást. Viszont találkoztunk Gergő golyóival és Ádám kábelbehúzójával, amik szintén alkalmasak lettek volna arra a feladatra, hogy kitakarítsák az eltömődött kéményt. 

IMG_3282.JPG

Gergő kémény golyója. Ezt le kell engedni a kéményben.A többi a golyó és a gravitáció dolga :)

IMG_3310_1.JPG

Ádám kábelbehúzója. Erre kellett volna szerelnünk egy drótkefét és felfelé tolni a kéményben.

Na és a másik nagyon fontos dolog a kémény huzatának ellenőrzése. Ehhez bementünk és a szobában levő kéménynyíláson keresztül égő újságpapírdarabot dugtunk a kéménybe.

IMG_3278.JPG

A mi lángunk egyértelműen a kémény belseje felé húzott, ami annak a jele, hogy a kémény megfelelően működik, a levegő benről kifelé mozog.

(Ez azért fontos, mert a keletkező füst és a veszélyes szénmonoxid is kifelé fog majd távozni. Ha kintről befelé húzna  a láng, akkor valami nem stimmel a kéménnyel, vagy túl meleg van kint és a levegő mozgása kintről befelé irányt mutatna. Ez azért veszélyes, mert a füsttel többek között szénmonoxid gáz is kerülhet a levegőbe. Bár ez egy sok apró réssel rendelkező faház, amit én nem tekintenék zártnak, de sokszor benne volt már a hírekben, hogy milyen csúnya vége van az ilyen "apró" irányváltásnak. A szénmonoxid mérgezésről és tüneteiről itt olvashattok bővebben. )

FONTOS! HA BÁRKI ILYEN JELLEGŰ BALESETTEL TALÁLKOZIK, AKKOR :

1. GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA, HOGY A SEGíTSÉGNYÚJTÁS SORÁN Ő MEG TUDJA-E OLDANI A HELYISÉG SZELLŐZTETÉSÉT ÉS CSAK AKKOR MENJEN TOVÁBB, HA IGEN! 

2. HA BEMEHETÜNK, AKKOR GONDOSKODJUNK AZ ESZMÉLETLEN HELYSZíNRŐL VALÓ  KISZABADíTÁSÁRÓL ÉS TEGYÜK SZABADDÁ LÉGUTAIT! 

 

Aztán így, hogy jó a kémény, megpróbáltuk összeilleszteni a konvektort és a kivezető csöveit. Hosszas próbálkozás után összehoztuk a megfelelő illesztéseket, két téglával kiküszöböljük a magasságkülönbéset a konvektor kimenete és a cső bemenete körül. Ez is pipa. Szombat délután révén ma már nehezen jutnánk elég hosszú flexibilis csövünkhöz megfelelő szűkítőt, úgyhogy erről majd csak a jövő héten tudunk majd beszámolni. 

Aztán itt van pár fénykép, amik most készültek Nektek szeretettel! :)

Ja és a Cuca! :) Gyanítom, hogy a füstcső kefét jelenti, de ki tudja! ? Bátran írjátok meg kommentben!

Mindenesetre: keep-calm-and-love-cuca.png

Hihihi : ) ő is Cuca! Pápá

 

A bejegyzés trackback címe:

https://levellako.blog.hu/api/trackback/id/tr276923903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása